'Happy on your Feet'

Take a Stand, Stand Tall, Stand on your own Feet. Voeten zijn een belangrijke basis van ons lichaam. Alignment van het lichaam begint bij je voeten. 'Feel your Feet on the ground with Yoga'.

Een voet bestaat uit 26 botjes, 33 gewrichten, 19 spieren en 107 ligamenten. Een ligament is een band van bindweefsel en zorgt onder andere voor stevigheid en het geleiden van bewegingen. 

Je voet kan je verdelen in drie groepen: voorvoet, middenvoet en achtervoet. In veel yogahoudingen besteden we aandacht aan de stand van de voeten, het alignment. Ook het bewust voelen van je voor- en achtervoet. Denk aan staande houdingen zoals Krijgerhoudingen (Virabhadrasana I, II en III) en Prasarita Padottanasana (spreidstand met vooroverbuiging). En bij liggende houdingen zoals de Brug (Setu Bhandasana).

Het voelen van beide voeten in de mat geeft je kracht, stabiliteit en balans en helpt je bij het aarden. En belangrijk de stand van je voeten bepalen de stand en ruimte in het heupgebied, en via het heupgebied ook in je rug, schouders en nek. 

„Take a Stand, stand tall, Stand on your own Feet“

Alignment van je lichaam begint bij je voeten

In het midden van de voet bevindt zich het voetchakra, het centrum of Solar Plexus van je voet. Via dit centrum kan energie worden opgenomen. Deze energie zorgt weer voor het aarden en het voelen van ons lichaam. In ontspanning zoals eindontspanning (Savasanana) kunnen we via het voetchakra ook spanningen laten afvloeien. 

DSC 6981

Bij lichaamstaal wordt gekeken naar de betekenis van lichaamshouding. Ook hier spelen de voeten een grote rol, zowel in de stand van de voeten als de bewegingen die de voeten maken. Je voeten zorgen voor stabiliteit en bepalen letterlijk hoe stevig we in onze schoenen staan. 

Feel your Feet on the ground with Yoga! Check out my Schedule for yogaclasses, workshops and special classes. Go on and treat yourself!

Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses